Cisco Webex timovima je uručen HITRUST sertifikat

Cisco Webex timovima je uručen HITRUST sertifikat

Unknown: DateTime::__construct(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /www/webvol4/8e/h3ub4bgx8yefhoo/telefonskecentrale.com/public_html/catalog/view/theme/bt_comohos/template/bossblog/article.tpl on line 79 Saturday, Jun 15, 2024 0 komentar(i)

Nova sertifikacija  potvrđuje da Webex timovi, Webex Control Hub i Webex API ispunjavaju najviše standarde za zaštitu informacija

Kompaniji Ciscco je dodeljen HITRUST CSF sertifikat za Webex timove, Webex Control Hub i Webex API, potvrđujući time njihov posvećeni rad na zaštiti privatnosti i bezbednosti podataka u zdravstvenoj industriji.

HITRUST CSF Certification je industrijski zlatni standard, koji kombinuje sigurnosne standarde koje postavljaju HIPAA, NIST, COBIT i mnogi drugi.
Cisco je već dugo godina posvećen zaštiti osetljivih podataka i informacija i razume sve veću važnost zaštite privatnosti u zdravstvenom sektoru.

SAN JOSE, CAILF, 20. maja 2020. – Cisco je danas objavio da su Webex timovi, Webex Control Hub i Webex API postigli HITRUST CSF sertifikat, najrasprostranjeniji bezbednosni okvir u zdravstvenoj industriji. Sertifikacija koja kombinuje, najbolje u klasi,  standarde HIPAA, NIST, COBIT i mnoge druge, kao i ključne propise, dodatno potvrđuje opredeljenje Cisco Webex-a za pružanje jednostavne upotrebe, pouzdane i sigurne saradnje i zaštite osetljivih informacija. Privatnost pacijenata od najveće je važnosti za korisnike zdravstvene zaštite i ova sertifikacija pruža dodatno poverenje u Ciscovu posvećenost u održavanju podataka bezbednim i poverljivim.

„Webex je vodeće rešenje za saradnju i podržano  je od strane najveće kompanije za sigurnost.  Dugo smo posvećeni zaštiti privatnosti - to je deo naše kulture i temeljni element u načinu na koji gradimo naše proizvode. Dobijanjem HITRUST® sertifikata, korisnici naših zdravstvenih usluga  su sigurni da štitimo osetljive podatke i informacije u skladu sa najvišim standardom, omogućavajući im da se fokusiraju na posao koji obavljaju. " rekao je Jeff Wicks, glavni direktor za sigurnost, Cisco Collaboration. „Sa zdravstvenim radnicima koji se sve više oslanjaju na tehnologije za kolaboraciju, još više shvatamo sve veću važnost da se ispune uslovi privatnosti.“

HITRUST CSF sertifikat svrstava Cisco Webex u elitnu grupu organizacija širom sveta koje su stekle ovu sertifikaciju. Zasnovan na bazi  federalnih i državnih propisa, standarda i okvira i uključivanjem pristupa zasnovanog na riziku, HITRUST CSF pomaže organizacijama da odgovore na ove izazove sveobuhvatnim i fleksibilnim okvirom propisa i skalabilnih sigurnosnih kontrola.

„Stvaranje oslonca na sigurne alate za saradnju postaje glavni prioritet svake industrije, uključujući zdravstvo, i očekujemo da se taj trend nastavi“, rekao je Jim Lundy, osnivač i izvršni direktor Aragon Research. „Dalje ublažavanje rizika za kupce je od suštinskog značaja, posebno kada je u pitanju zaštita osetljivih informacija, a HITRUST sertifikat pruža dodatni nivo poverenja i poverenja onima koji se oslanjaju na Webex za potrebe povezivanja i saradnje.“

„HITRUST pomaže organizacijama da ispune najviše standarde za zaštitu informacija pogotovu kada se osetljivim podaci pristupa ili se čuvaju“, izjavio je Jeremy Huval, šef službe za usklađivanje, HITRUST. „Cisco se može prepoznati kao organizacija od poverenja.“